Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost počinje s isplatama sredstava

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će od sutra prema redoslijedu zaprimljenih faktura početi građanima i tvrtkama isplaćivati zaostala sredstva za ugovorene projekte.

Naime, Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici Fondu dala suglasnost za odobrenje prekoračenja po transakcijskom računu u iznosu do najviše 100 milijuna kuna radi financijskog uravnoteženja likvidnosti. „Bivša uprava Fonda financijski je neodgovorno i neodrživo ugovarala projekte energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada što je proračun Fonda za ovu i sljedeću godinu opteretilo sa 750 milijuna kuna obveza koje teško podmiruje. Na žalost, taj se problem reflektirao na korisnike naših sredstava te smo oko dva i pol mjeseca kasnili s plaćanjem. Žao nam je što je došlo do situacije koja je prouzročila probleme građanima, ali i pojedinim poduzetnicima u njihovom poslovanju, no intenzivno smo sve vrijeme radili na rješavanju tog problema.“, objasnio je v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić. Zahvalio je Vladi RH i ministru zaštite okoliša i prirode Slavenu Dobroviću što su imali sluha za pozitivno rješavanje nastale situacije.

Najavio je kako će Fond potpisati Ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom te početi već od sutra s isplatama. Očekuje se da će nastali zaostaci biti podmireni u roku od 15-ak dana. „Sve službe Fonda će intenzivno raditi kako bi se dnevno proknjižio što veći broj plaćanja da bi tvrtke i građani u što kraćem roku dobili sredstva koja im ugovorom pripadaju.“, najavio je Majdandžić. Građane i izvođače moli za još malo razumijevanja i strpljenja, jer će odobrena sredstva sigurno tijekom rujna dobiti na svoje račune.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT