Sunčanu elektranu na studentski dom u Virovitici postavlja Solaris Pons

U Virovitici je održana svečanost potpisivanja Ugovora o opremanju i izgradnji Studentskog doma u Virovitici. Jedan od pet ugovora potpisala je tvrtka Solaris Pons, a odnosi se na instalaciju sunčane elektrane na Studentski dom u Virovitici. Osim ovog potpisano je još četiri ugovora. Izgradnja Studentskog doma povjerena je tvrtki Domogradnja iz Virovitice, za opremanje studentskog doma pobrinut će se virovitička tvrtka Javorović d.o.o., dok će nabavu specijalizirane opreme osigurati tvrtka Primat r.d. iz Hrvatskog Leskovca. Usluge projektantskog i stručnog nadzora na izgradnji građevine samog studentskog doma obavljat će tvrtka Cip d.o.o. iz Virovitice.

Uz domaćicu i dekanicu Visoke škole u Virovitici Vesnu Bedeković i suradnike, svečanosti su nazočili ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Žagar, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednici upravnog vijeća, predsjednica studentskog zbora Iva Ribić, prodekani te izvođači radova.

Vrijednost Studentskog doma iznosi 19.373.876,98 kuna, od čega je iznos EU potpore 18.524.301,88, dok je razdoblje trajanja projekta od 29. ožujka 2016. do 30. kolovoza 2017. godine. Projekt je financiran temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Nositelj projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT