Hrvatska i energetika: konferencija o energetici u Zagrebu

„Obnovljivi izvori energije jedan su od prioriteta Europske energetske politike te s obzirom na to kao i na sve klimatske prednosti, Hrvatska mora početi više iskorištavati solarnu energiju.” rekao je danas v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić na 5. Liderovoj konferenciji o energetici održanoj u Zagrebu.

„Obnovljivi izvori energije jedan su od prioriteta Europske energetske politike te s obzirom na to kao i na sve klimatske prednosti, Hrvatska mora početi više iskorištavati solarnu energiju. Ugradnja fotonaponskih sustava kroz instaliranje i održavanje, ali i inovacije u tom području, može otvoriti i do 10.000 novih radnih mjesta.“ – komentirao je v.d. direktora Fonda Ljubomir  Majdandžić na 5. Liderovoj konferenciji o energetici. Istaknuo je kako će Fond i ove godine raspisati natječaje za energetsku obnovu višestambenih zgrada i obiteljskih kuća, no umjesto nacionalnih sredstava projekti će se financirati iz EU fondova s obzirom da nam u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija do 2020. godine stoji na raspolaganju 100 milijuna eura koje možemo iskoristiti za tu namjenu.

U sklopu konferencije uz razne stručne prezentacije organizirane su i tri panel diskusije na kojima je bilo riječi o energetskoj budućnosti Hrvatske. Cilj konferencije je bio predstaviti i elaborirati javnosti Vladine energetske strategije i plan realizacije projekta, te time potaknuti raspravu i odgovoriti na pitanja o tome koliko je energetska strategija važna za konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT