S naprednim IKT rješenjima i opremom u nove poslovne izazove

Nekoliko stotina solarnih elektrana sada funkcionira potpuno autonomno i eventualne nepravilnosti u radu softverski dojavljuje u tvrtku Solaris pons, gdje se servisni zadatci raspoređuju na slobodne djelatnike i u najkraćem mogućem vremenu otklanjaju evidentirani nedostatci. Ta je automatizacija samo jedan od unaprijeđenih poslovnih procesa u tvrki Solaris pons, koji su implementirani u poslovanje zahvaljujući provedenom projektu “Kupnja IKT opreme u tvrtki Solaris pons d.o.o.”.

” Kroz projekt smo razvili “out-of-the-box” program koji nam omogućava online daljinski nadzor rada fotonaponskih elektrana. Preko ugrađenog modema na izmjenjivač fotonaponske elektrane, u realnom vremenu pratimo rad fotonaponske elektrane, te automatski ukazuje na greške i probleme u radu elektrane. Zahvaljujući tome u mogućnosti smo puno brže reagirati na sve potrebe na terenu, što će nam omogućiti da ostanemo u vrhu sektora održivih izvora energije u Hrvatskoj.”, kaže Jurica Gorup, direktor tvrtke Solaris Pons.

Uz izradu vlastitog – nabavljena i gotova softverska rješenja

Osim razvoja vlastitog softverskog rješenja tvrtka je kroz projekt nabavila i gotova softverska rješenja zahvaljujući kojima će usluge nuditi brže, konkurentnije i kvalitetnije.

“Za potrebe projektiranja solarnih elektrana nabavili smo AutoCAD LT softver s jednogodišnjom licencom, opremili smo se DigSilent softverskim paketom za simulaciju rada i puštanja u mrežu elektrana većeg proizvodnog kapaciteta, te naposljetku nabavljen je PVSol program za dizajniranje i simulaciju sunčanih elektrana”, nabraja Gorup.

Otvaramo mogućnost za nova zapošljavanja i daljnji rast

Osim navedenih softverskih rješenja, tvrtka je uložila u nabavku hardverske opreme za učinkovitije funkcioniranje svih poslovnih procesa. Nabavljena su tako stolna i prijenosna računala, printeri, skeneri, pametni stol, dron…

“Provedbom ovog projekta pridonijeli smo modernizaciji i automatizaciji 4 poslovna procesa: upravljanje imovinom, upravljanje ljudskim potencijalima, prodaja i upravljanje rizicima. Upravo nam je poboljšanje tih procesa prilika da iskoračimo iz sadašnje na novu razinu poslovanja, učinimo poslovanje održivijim, stvorimo uvjete za kvalitetniji rad postojećim zaposlnicima, te otvorimo mogućnost za daljnji rast i nova zapošljavanja. Vjerujem kako će nam ova investicija dugoročno pomoći da zadržimo lidersku poziciju u sektoru obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, a potencijalno i da iskoračimo preko granica Hrvatske, prema razvijenim EU zemljama, gdje potražnja za obnovljivim izvorima iz godine u godinu raste po značajnim stopama i gdje vidim da Solaris Pons može kvalitetno konkurirati i svoje poslovanje postupno okrenuti prema izvozu.”, zaključuje Gorup.

Temelji daljnjem financijskom i operativnom rastu i razvoju

Provedbom projekta omogućen je kvalitetniji rad djelatnicima tvrtke, stečena su nova znanja i iskustva u provedbi projekata financiranih kroz EU projekte te su udareni temelji daljnjem financijskom i operativnom rastu i razvoju poslovanja tvrtke.

“Konsolidacija financijskog poslovanja podrazumijeva kvalitetne poslovne procese, u čemu ključnu ulogu ima kvalitetna informacijsko-komunikacijska oprema. Upravo smo kroz ovaj projekt kvalitetno posložili sve navedeno, te očekujem da će se to u konačnici odraziti i na financijske rezultate poslovanja”, dodaje Andrija Lozančić, financijski direktor tvrtke.

Naziv projekta: Kupnja IKT opreme u tvrtki Solaris pons d.o.o.

Kod projekta: KK.03.2.1.19.1033
Naziv poziva: POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-a KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT) – 2
Posredničko tijelo razine 1 (PT1): Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Posredničko tijelo razine 2 (PT2): Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije
Početak provedbe: 16.12.2019.
Kraj provedbe: 16.09.2021.
Trajanje provedbe (mjeseci): 21
Ukupni prihvatljivi troškovi (HRK): 663.180,00 kuna
Ukupna bespovratna sredstva (HRK): 358.117,20 kuna

Više informacija o fondovima EU: www.strukturnifondovi.hr

Više informacija o projektu:
Jurica Gorup, direktor
www.solaris-pons.hr
info@solaris-pons.hr
+385 31 303 793
Vukovarska 131
31000 Osijek

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj objave isključiva je odgovornost tvrtke Solaris pons d.o.o.

Solaris pons digitalizira poslovne procese uz pomoć EU fondova

Sektor proizvodnje „zelene“ energije sve je propulzivniji, a neprekidna ulaganja u jačanje tehnoloških kapaciteta su imperativ ako tvrtka želi zadržati korak s najnovijim tehnologijama i kupcima ponuditi konkurentne cijene i usluge. Upravo s tim ciljem tvrtka Solaris pons krenula je u modernizaciju poslovanja i digitalizaciju poslovnih procesa. Dio troškova sufinancirat će kroz projekt „Kupnja IKT opreme u tvrtki Solaris pons d.o.o.“. Read more “Solaris pons digitalizira poslovne procese uz pomoć EU fondova”

Sunčanu elektranu na studentski dom u Virovitici postavlja Solaris Pons

U Virovitici je održana svečanost potpisivanja Ugovora o opremanju i izgradnji Studentskog doma u Virovitici. Jedan od pet ugovora potpisala je tvrtka Solaris Pons, a odnosi se na instalaciju sunčane elektrane na Studentski dom u Virovitici. Osim ovog potpisano je još četiri ugovora. Izgradnja Studentskog doma povjerena je tvrtki Domogradnja iz Virovitice, za opremanje studentskog doma pobrinut će se virovitička tvrtka Javorović d.o.o., dok će nabavu specijalizirane opreme osigurati tvrtka Primat r.d. iz Hrvatskog Leskovca. Usluge projektantskog i stručnog nadzora na izgradnji građevine samog studentskog doma obavljat će tvrtka Cip d.o.o. iz Virovitice. Read more “Sunčanu elektranu na studentski dom u Virovitici postavlja Solaris Pons”

Hrvatska i energetika: konferencija o energetici u Zagrebu

„Obnovljivi izvori energije jedan su od prioriteta Europske energetske politike te s obzirom na to kao i na sve klimatske prednosti, Hrvatska mora početi više iskorištavati solarnu energiju.” rekao je danas v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić na 5. Liderovoj konferenciji o energetici održanoj u Zagrebu. Read more “Hrvatska i energetika: konferencija o energetici u Zagrebu”

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT