Uređaji koje koristimo za mjerenja

Elspec G350

Uređaj za mjerenje kvalitete električne energije.elspec1

PSL PQube

Uređaj za mjerenje kvalitete električne energije.pqube

Metrel MI 2792

Uređaj za mjerenje kvalitete električne energije.metrel

Flir E6

Uređaj za termoviziju.flir

WorkZone IR Thermometer

Uređaj za daljinsko mjerenje temperature.infrared

Metrel Eurotest XA

Funkcionalno ispitivanje električnih instalacija.metrelxa


 

Elaborati i simulacije uz programski paket DIgSILENT

Koristeći programski paket DIgSILENT provodimo razne simulacije poput:

 simulacija tokova snaga,

  simulacija kratkih spojeva,

  RMS simulacije,

  analiza harmonika i flikera,

  i raznih drugih...

Elaborat utjecaja elektrane na elektroenergetsku mrežu

Pomoću programskog paketa DIgSILENT radimo "Elaborat utjecaja elektrane na elektroenergetsku mrežu" (EUEM) gdje se u prvom dijelu računalnim simulacijama dokazuje da elektrana nema negativan utjecaj na elektroenergetsku mrežu. U EUEM-u je prikazan utjecaj elektrane na tokove snaga, naponske prilike, utjecaj na kratkospojne prilike, te utjecaj na kvalitetu napona. Drugi dio EUEM-a obuhvaća mjerenje kvalitete električne energije, izradu plana i programa ispitvanja i konačno puštanje u pogon prema mrežnim pravilima i normi HRN 50160:2012.

Elaborat podešenja zaštite

Pomoću programskog paketa DIgSILENT radimo "Elaborat podešenja zaštite" (EPZ) koji sadrži program provedbe računalnih simulacija kvarova i poremećaja primjerenih uvjeta paralelnog pogona srednjonaponske mreže i sunčane elektrane, onih stvarno mogućih u pogonu, a s ciljem prepoznavanja vrijednosti karakterističnih veličina za djelovanje zaštite i izbor podešenja zaštite s kojim će se ostvariti zahtjeve selektivnosti, brzine, osjetljivosti i rezerve. Kako elektrana u mreži mijenja električne veličine utjecajne na rad zaštite u mreži, istraživanja su neophodna za izbor optimalnog podešenja postojećih zaštita u SN i NN mreži, onih koje su na sučelju elektrane i NN mreže kao i u samoj elektrani. Krajnji cilj elaborata je optimalno podešenje i djelovanje zaštite u korist sigurnog i pouzdanog pogona mreže i njenih korisnika. S gledišta proizvođača pak, elaborat s prijedlogom optimalnog podešenja zaštite također doprinosi sigurnom i pouzdanom pogonu elektrane, a što povlaštenom proizvođaču donosi veću raspoloživost mreže i elektrane za isporuku proizvedene električne energije.

 

laptop-digsilent4

laptop-digsilent2laptop-digsilent3


 

Projektiranje 

Iza nas su brojni odrađeni projekti i brojni zadovoljni klijenti. Izradili smo više od: 

000
Idejnih projekata
000
Glavnih projekata
000
Izvedbenih projekata
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT